Linnenverhuur

Linnenverhuur

Linnengoed huren in plaats van kopen?
De voordelen op een rijtje:

Hagatex biedt het grootste assortiment linnenverhuur in Nederland.

Hagatex heeft een landelijk bereik, wij selecteren voor u de beste wasserij in de regio.

Door middel van linnenverhuur heeft u niet in één keer grote investeringskosten.

Hagatex biedt u een pakket op maat, afgestemd op uw behoefte en budget.

U heeft geen zorg over de kwaliteit van uw linnenpakket.

U kiest kleur en dessin en wij zorgen dat het pakket schoon en verzorgd in uw bedrijf aanwezig is.

Voordelen linnen t.o.v. papier

Hieronder vindt u enkele punten ter overweging:

Linnen is gewoon duur. 
Een linnen servet is duurder dan een servet van papier. Maar bij een maaltijd (voor-, hoofd- en nagerecht) gebruikt een gast bijna altijd meer dan een papieren server. Niet zelden zelfs drie. Bij een prijs van € 0,04 à € 0,05 per papieren servet zijn de kosten € 0,12 tot € 0,15. Houdt dan nog rekening met afval-, opslag- en inkoopkosten. De prijs van onze linnen servetten is vanaf  € 0,16 . Dus linnen zit in de zelfde prijscategorie als papier.

Linnen is lastig want papier gooi je zo weg. 
Inderdaad papier gooi je zo weg. En als u linnen servetten gebruikt gooit u deze in een aparte waszak. Op dezelfde manier als u bestek en borden ook apart houdt, kortom net zo handig.

Nu rollen we bestek in papier, dat is veel makkelijker. 
Eenmaal ingerold is het makkelijk wegleggen. maar vergeet hierbij niet de tijd die vooraf nodig is om het bestek in te rollen. Bij linnen servetten is het niet nodig in te rollen. Door onze afwerking kunnen servetten direct op tafel neer worden gelegd, zonder extra handelingen.

Linnen kost me veel te veel ruimte. 
Horeca-ondernemers die papier gebruiken kopen in het algemeen groot in, drie tot zes maanden vooruit. Dit betekent: opslag. Bij het concept van easyNapkin wordt de benodigde ruimte tot een minimum beperkt. Wij leveren namelijk wekelijks de benodigde hoeveelheid servetten waarbij er een buffervoorraad bij ligt ter grootte van ca. 10% van uw weekverbruik.

Nu moet ik zeker zelf de servetten gaan wassen of dit laten doen?
Nee, dat doen wij voor u. Ons concept draait om gemak. Wij kopen de servetten in en verhuren die aan u. Na gebruik halen wij de servetten weer op en reinigen deze in onze eigen gespecialiseerde wasserij. Wij leveren de servetten gebruiksklaar gevouwen en afhankelijk van uw verpakkingswensen weer bij u af.

Linnen is leuk, maar bij pieken kom ik tekort. 
U komt niet tekort. Wij zorgen dat u een buffervoorraad heeft van 10% tot 20% van uw weekverbruik. Bent u eenmaal een jaar klant dan anticiperen wij bij de uitlevering op de seizoensinvloeden bij u. Als u eerder zelf weet (of het vermoeden heeft) dat u meer servetten nodig hebt dan normaal, is een telefoontje genoeg om bij onze wekelijkse ronde extra servetten te leveren. Ook voor partijen of evenementen.

Normaal gesproken zit je bij linnen-verhuurders vast aan een langdurig contract. 
Het is juist dat andere linnenverhuurder werken met langdurig contracten. Bij ons tekent u een gebruikersovereenkomst waarbij u een maximale opzegtermijn heeft van drie maanden. Naast een looptijd die u dus zelf bepaalt, heeft u tevens de flexibiliteit uw weekverbruik te verhogen of te verlagen (zonder boetes en afkoopsommen).

Mijn ervaring is dat in linnen servetten vlekken blijven zitten. 
Het reinigen van tafellinnen vereist een zeer specifieke reinigingsproces waarbij afstemming van apparatuur, watertemperatuur, samenstelling en dosering van reinigingsstoffen  essentieel is voor een goed resultaat. Dit proces is anders dan het wassen van bijvoorbeeld bedlinnen en kleding. Wij hebben ons volledig gericht op deze specifieke reiniging (van tafellinnen) en garanderen dat we u alleen een schoon servet leveren.

Dan moet ik zeker elke week de gebruikte servetten tellen?
Wij halen de gebruikte was bij u op in een afsluitbare waszak. In de wasserij worden door u gebruikte servetten eerst geteld, dus voordat ze worden gereinigd. Deze telling koppelen we schriftelijk of via e-mail aan u terug zodat u zicht houdt op uw feitelijk verbruik. De verbruiksgegevens gebruiken we zelf om u de volgende week de juiste hoeveelheid servetten terug te leveren.