Of je nu op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek of gewoon je slaapkamer wilt updaten, het is belangrijk om de basisprincipes van dekbedovertrekken te begrijpen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten om het perfecte dekbedovertrek te vinden. We bespreken wat een dekbedovertrek is, de voordelen van een dekbedovertrek, belangrijke dingen om te overwegen bij het kopen van een dekbedovertrek, hoe je de juiste maat dekbedovertrek kiest, verschillende soorten dekbedovertrekken, hoe je je dekbedovertrek moet onderhouden en een gids voor de afmetingen van dekbedovertrekken.

Welke dekbedovertrek heb ik nodig?

Bij het winkelen voor een dekbedovertrek, zijn er een paar belangrijke dingen te overwegen. Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van jouw dekbed. Je wilt er zeker van zijn dat het dekbedovertrek dezelfde maat heeft als jouw dekbed.

Ten tweede moet je rekening houden met de stof van het dekbedovertrek, zoals Egyptisch katoen, satijn of percal. Verschillende stoffen hebben verschillende niveaus van ademend vermogen, duurzaamheid en comfort. Je wilt er zeker van zijn dat de stof comfortabel is en jouw huid niet irriteert.

Ten derde moet je rekening houden met de kleur en het patroon van het dekbedovertrek. Je wilt er zeker van zijn dat de kleur en het patroon van het dekbedovertrek passen bij de rest van de inrichting van jouw slaapkamer.

Ten vierde moet je nadenken over het type sluiting van het dekbedovertrek. Dekbedovertrekken hebben meestal sluitingen zoals knopen, banden of ritsen. Je wilt er zeker van zijn dat de sluiting veilig is en niet losraakt.

De juiste maat dekbedovertrek kiezen

Bij het winkelen voor een dekbedovertrek, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. De verkeerde maat dekbedovertrek past niet goed en biedt misschien niet de bescherming die je nodig hebt. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat dekbedovertrek krijgt, moet je jouw dekbed opmeten en de maten vergelijken met de maat van het dekbedovertrek.

Je moet ook rekening houden met de lengte en breedte van jouw matras bij het kiezen van de maat van jouw dekbedovertrek. Je wilt er zeker van zijn dat het dekbedovertrek goed op jouw matras past.

Welke maat dekbedovertrek kiezen? Ons maattabel

Bij het winkelen voor een dekbedovertrek is het belangrijk dat je jouw dekbedmaat kent. Om je te helpen de juiste maat dekbedovertrek te vinden, is hier een snelle gids:

Type bed

Maat matras

Maat dekbedovertrek

Kinderbed

70cm of 80cm of 90cm of 100cm x 200

140cm x 200cm of 220cm

1-persoons

70cm of 80cm of 90cm of 100cm x 200cm

140cm x 200cm of 220cm

Twijfelaar

120cm x 200cm

140cm x 200cm of 220cm / 200cm x 200cm of 220cm

2-persoons

140cm x 200cm

200cm x 200cm of 220cm

Lits-jumeaux

160cm of 180cm x 200cm

240cm x 200cm of 220cm

Lits-jumeaux XL

200cm x 200cm

260cm x 220cm of 240cm / 270cm x 220cm

1-persoons dekbedovertrek

Ben je op zoek naar een dekbedovertrek voor een eenpersoons bed? Een 1-persoons maat dekbedovertrek is standaard 140×200 of 140×200 cm. Deze maten zijn geschikt voor 1-persoonsbedden van 70, 80, 90 of 100 cm breed. Het 1-persoonsdekbedovertrek is ook ideaal wanneer je liever twee losse dekbedovertrekken gebruikt op een 2-persoonsbed.

Bekijk ons ruime assortiment dekbedovertrekken van hotelkwaliteit.

2-persoons dekbedovertrek

Ben je op zoek naar een dekbedovertrek voor een tweepersoons bed? De standaardmaat van een 2-persoonsdekbedovertrek is 200×200 of 200×220 cm. Met deze maat hoef je niet te vechten om de dekens.

Bekijk ons ruime assortiment 2-persoonsdekbedden!

Lits-jumeaux bed (XL) dekbedovertrek

Lits-jumeaux dekbedovertrekken zijn breder dan standaard 2-persoonsdekbedden. Met een maat van  240×200 of 240×220 cm geschikt voor lits-jumeaux bedden van 160 of 180 cm breed.

Toch hoef je niet altijd een lits-jumeaux bed te hebben om deze maat dekbedovertrek te kiezen. Slaap je graag onder een extra brede variant in een standaard 2-persoonsbed dan is deze maat ideaal.

Bekijk ons ruime assortiment Lits-jumeaux dekbedovertrekken!

Dekbedovertrek Queen size bed

Wanneer we kijken naar dekbedden, dekbedovertrekken en aanverwante artikelen, is een van de meest gevraagde en meest voorkomende opties het dekbed van de koningin, het dekbedovertrek van de koningin, de matras van de koningin en in het algemeen de optie voor een dekbed van de koningin. De queen size is 60 “bij 80” en is tweede alleen aan de grotere, king size die 76 “bij 80”. Als je op zoek bent naar een comfortabele optie voor twee, de koningin grootte is de beste optie voor je en jouw gezin.

Tips voor het kopen van een dekbedovertrek

Bij het kopen van een dekbedovertrek, zijn er een paar tips om in gedachten te houden. Ten eerste moet je altijd de onderhoudsinstructies op het etiket lezen voordat je tot aankoop overgaat. Zo weet je zeker dat je een dekbedovertrek koopt dat gemakkelijk te onderhouden is.

Ten tweede moet je altijd jouw dekbed opmeten voordat u een dekbedovertrek koopt. Zo weet u zeker dat u de juiste maat dekbedovertrek krijgt.

Ten derde moet je altijd rekening houden met de stof van het dekbedovertrek. Verschillende stoffen hebben verschillende niveaus van comfort, ademend vermogen en duurzaamheid. Je wilt er zeker van zijn dat de stof comfortabel is en jouw huid niet irriteert.

Tot slot moet je altijd rekening houden met de kleur en het patroon van het dekbedovertrek. Je wilt er zeker van zijn dat de kleur en het patroon van het dekbedovertrek passen bij de rest van de inrichting van jouw slaapkamer.

#