Als het aankomt op hoge kwaliteit katoen, dan is Egyptisch katoen absoluut de nummer één. Klanten van Hagatex weten dat bijna al onze producten worden gemaakt van 100% Egyptisch katoen, het beste katoen ter wereld. Maar wat is Egyptisch katoen nou eigenlijk, en waarom is het een must-have voor op onder andere je bed en tafels? Hieronder drie dingen die je moet weten weten over Egyptisch katoen en wat het materiaal nou zo speciaal maakt.

De beste kwaliteit

Om een ​​stof als Egyptisch katoen te kunnen beschouwen, moet het aan een reeks strikte regels en voorschriften voldoen. Ons linnen en beddengoed wordt 100% vervaardigd in Egypte – van de teelt tot de productie en elke stap daartussenin. Wij leveren voornamelijk producten vervaardigd uit 100% hoogwaardig Egyptisch katoen, deze staat bekend als de beste katoensoort ter wereld. De artikelen uit ons assortiment worden in een ultramoderne weverij in Egypte vervaardigd.

Extreem zacht

Ben je op zoek naar de meest luxueuze, zachte en comfortabele stof die je tot nu toe hebt gevoeld, dan is Egyptisch katoen wat je zoekt. De ademende en vochtafstotende stof heeft een prachtige glans en is een must have voor een geweldige nachtrust. Om extra zachtheid en kwaliteit te garanderen, wordt er een extra stap in het productieproces toegevoegd. Het katoen wordt door een machine gekamd om losse deeltjes te verwijderen, zodat het zonder enige onzuiverheden kan worden rondgedraaid.

Perfect absorberend

Het superieure absorptievermogen van Egyptisch katoen maakt het mogelijk om een ​​kleurstof vast te houden als geen ander katoen. Het verbazingwekkende vermogen om vloeistof te absorberen betekent diepere kleuren als resultaat. Egyptisch katoen van Hagatex absorbeert vocht zo goed dat de kleur helder blijft in plaats van vervaagd, zoals bij veel andere types katoen merkbaar is.

#