Wanneer je op zoek bent naar een nieuw beddengoed, dan is de kans aardig groot dat je de term ‘Lits Jumeaux’ tegenkomt. Het is al decennialang een erg populair soort beddengoed, maar wat is het nu eigenlijk? En wat wordt ermee bedoeld? In dit artikel vertellen we je alles Lits Jumeaux. Zo behandelen we de herkomst, het verschil met een 2-persoonsbed en de afmetingen. Lees je mee?

De herkomst

Zoals je waarschijnlijk al verwacht had, is de term ‘Lits Jumeaux’ een Franse term. Lits staat voor ‘bedden’ en jumeaux wordt vertaald als ‘tweelingen’. Het woord ‘Lits Jumeaux’ staat dus voor twee identieke 1-persoonsbedden die tegen elkaar aan worden geschoven. Samen vormen zij vervolgens het Lits Jumeaux. Voor dit soort bedden zijn er speciale Lits Jumeaux dekbedovertrekken, zoals Egyptisch katoen dekbedovertrek of satijn dekbedbedovertrek. In Nederland wordt Lits Jumeaux ook wel ‘liezjemo’ of ‘lisimo’ genoemd.

Verschil Lits Jumeaux en 2-persoons

Waar je misschien denkt dat een Lits Jumeaux precies hetzelfde is als een 2-persoonsbed, is dit in de praktijk toch echt wat anders. Beide bedden kennen een aantal verschillen. Over het algemeen heeft een Lits Jumeaux namelijk grotere afmetingen dan een ‘standaard’ 2-persoonsbed. Zo is een Lits Jumeaux gemiddeld 160 tot 200 cm breed, waar een normaal 2-persoonsbed 140 cm breed is.

Alhoewel een oorspronkelijk Lits Jumeaux bed veel ruimte bood, was de harde rand in het midden niet ideaal voor koppels die samen wilde slapen. Tegenwoordig hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken. Je kunt nu gewoon één bed in de gewenste breedte uitkiezen.

Afmetingen Lits Jumeaux

Wanneer je een Lits Jumeaux aanschaft, is het natuurlijk ook handig om de juiste afmetingen te hebben voor het beddengoed. Hieronder een handig overzicht voor welke maten je kunt aanhouden:

  • Hoeslaken: Voor een hoeslaken kun je altijd de maat van het matras aanhouden.
  • Dekbed: Voor een Lits Jumeaux zijn er speciale Lits Jumeaux-dekbedden te vinden in de maat 240×200/220 cm.

Lits Jumeaux? Bekijk nu ons assortiment!

Ben je op zoek naar Lits Jumeaux beddengoed? Dan ben je bij Hagatex aan het juiste adres. Bekijk nu ons assortiment en laat je verrassen door de kwaliteit en scherpe prijzen. Heb je vragen over een kleur, materiaal of afmeting? Voor alle vragen kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Assortiment bekijken
#